Waarom Luxemburg

Ik ben fan

Onze redenen om naar Luxemburg te gaan

Luxemburg of Luxemburg Stad zoals de hoofdstad wordt genoemd, is een aantrekkelijke stad met groene, schilderachtige landschappen en glooiende heuvels. De stad heeft ook veel historische bezienswaardigheden die zeer goed contrasteren met moderne architectuur en cultuur. In feite is de stad verdeeld in twee belangrijke delen. Ten eerste het prachtige stadscentrum dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ten tweede het moderne centrum met de bloeiende financiële sector van Luxemburg. U zult dus versteld staan ​​van het verbazingwekkende culturele contrast van de steden en het uitstekende eerbetoon aan het erfgoed.

Bij het plannen van een reis naar Luxemburg zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld het weer. Luxemburg heeft een gematigd klimaat en is daarom het hele jaar door een geweldige plek om te bezoeken. De regio is echter altijd erg gevoelig voor regen, dus zorg ervoor dat je elke keer dat je het huis uitstapt een paraplu bij de hand hebt. Het traditionele “bezoekseizoen” zou op elk moment tussen half april en oktober zijn. Wijnkenners doen er goed aan om de stad half september te bezoeken om het felbegeerde Grevenmacher Wijn- en Druivenfestival mee te maken.

In tegenstelling tot andere Europese steden zal navigatie rond Luxemburg geen probleem zijn. De mensen hier spreken zowel Duits, Frans als Engels en het openbaar vervoer is hier geweldig. Bussen, treinen, voordelige autoverhuur, alles is hier beschikbaar. Een andere populaire optie hier is paardrijden. Veel bureaus bieden zelfs paardrijtochten of tochten in paardenkoetsen aan. Paardrijlessen zijn hier ook mogelijk.

Als het gaat om bezienswaardigheden en attracties, heeft Luxemburg je zeker veel te bieden. Je kunt je geschiedenis opfrissen of duur porselein kopen of zelfs aan een bar zitten terwijl je geniet van een Pinot Noir, Luxemburg heeft je zeker veel te bieden. Begin je tour door de stad met de Wenzel Walk. Dit pad is als een tijdmachine die je in slechts honderd minuten duizend jaar terug in de tijd neemt. Dit pad neemt je mee door wat waarschijnlijk het oudste deel van de stad is, zodat je alle bezienswaardigheden en geluiden van de omgeving kunt opsnuiven. Onder de andere prachtige locaties hier, zult u het Bock-voorgebergte en de rood gestenigde kasteelbrug zien. De Ulrich-kerk, waarschijnlijk een van de oudste parochies ter wereld, zal u betoveren met zijn prachtige architectuur.

Probeer vervolgens je een weg te banen door een netwerk van ondergrondse forten, de Bock-kazematten. Bijna veertien mijl aan ondergrondse gangen, waarvan sommige wel honderdeenendertig voet diep zijn. Deze kazematten hebben de bijnaam “The Gibraltar of the North” gekregen. Deze site zou de bakermat zijn waarin Luxemburg werd geboren en de crypten hier laten zien waarom en hoe dit enorme netwerk werd gebouwd.

Je volgende bestemming zou het Historisch Museum van de stad Luxemburg moeten zijn, wat een must op je reislijst is als je kinderen hebt die meegaan. Dit museum vertelt de geschiedenis van de stad door middel van objecten en hoogwaardige multimediatechnologie die zeer interactief is en ervoor zorgt dat de kinderen een leuke tijd hebben terwijl ze leren. De meest interessante tentoonstelling hier is het schaalmodel dat de evolutie van de steden vanaf de tiende eeuw volgt. Het museum heeft vaak speciale tentoonstellingen die zeer interessant en leerzaam zijn en u moet ervoor zorgen dat u naar deze speciale tentoonstellingen informeert voordat u uw bezoeken plant.

Luxemburg is een prachtige stad en de geleidelijke evolutie van de stad door de eeuwen heen heeft het een element van verfijning en elegantie gegeven dat werkelijk ongeëvenaard is. Een bezoek aan Luxemburg en u zult beseffen dat deze kleine stad nauwelijks de aandacht krijgt die het verdient.

Afvalgrijpers.nl
Reiskoffer-kopen.nl
Duitse-vlag.nl
Fietskoopjes.eu
Multinetwerk.nl
Coole.eu
Startartikel.nl
Vinties.nl
Muts-kopen.nl