Rondreis Nieuw Zeeland voor beginners, een aantal tips

In het zuidwesten van de Grote Oceaan ligt Nieuw Zeeland, een prachtige parel die nog niet bij iedereen bekend is. Het land bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere eilanden. Met Auckland als hoofdstad, trekt het land jaarlijks vele bezoekers maar er is ook veel ongerepte natuur waar je heerlijk kunt vertoeven. Er is een gematigd zeeklimaat waarbij het noorden warmer is, omdat het dichterbij de evenaar ligt. Het land houdt zich veel bezig met natuurbescherming en laat zoveel mogelijk van de oorspronkelijke flora en fauna in stand. Hieronder een aantal tips als je nog niet eerder een rondreis Nieuw Zeeland hebt gemaakt. 

Het mooiste is tijdens een Rondreis Nieuw Zeeland het Zuidereiland bezoeken

Het Zuidereiland van Nieuw Zeeland staat bekend om haar prachtige natuur met immense bergen, veel groen en water. Er zijn spectaculaire gebieden met bergen zoals de Mount Cook National Park, met azuurblauwe gletsjermeren. De Marlborough Sounds heeft iets weg van de Noorse fjorden en staat bekend om haar prachtige baaien, wirwar van eilanden en bergkammen met een tropische begroeiing. Het strandje Ohingaroa Bay Reserve is een idyllisch strandje dat in dit gebied ligt en biedt zelfs vier kampeerplekken aan met geweldig uitzicht. 

Maar ook het Abel Tasman National Park is een aanrader op het Zuidereiland tijdens je rondreis Nieuw Zeeland, met idyllische turquoise baaitjes en groene bossen eromheen. En als je wildlife wild spotten dan is een tripje naar Kaikoura aan te raden, waar je een boottour kunt boeken. Tijdens deze tocht kun je zeeleeuwen, dolfijnen, orka’s en walvissen van dichtbij spotten waarbij de kans zo’n 95% zeker is dat je ze zult zien.

Neem een goed gevulde portemonnee mee

Als je veel voor jezelf kookt en op je budget let is een rondreis Nieuw Zeeland absoluut betaalbaar. Toch moet je er rekening mee houden dat basisproducten, zoals brood en yoghurt, duurder zijn dan we gewend zijn in Nederland. Ook accommodaties zijn in vergelijking met Nederland een stukje duurder, wat de pret niet hoeft te drukken. Er zijn namelijk ook voldoende budget mogelijkheden. Een van de dingen die in het hele land super goedkoop zijn, zijn de kiwi’s. Het motto “one kiwi a day, keeps the doctor away” is dan ook een leuk statement om dagelijks je fruit portie te nemen. 

Huur of koop een auto of een camper

Op zich is het openbaar vervoer tijdens een rondreis Nieuw Zeeland prima te doen en goed geregeld. Toch is het huren of tijdelijk kopen van een eigen voertuig aan te raden. Als je een rondreis gaat maken ben je langer onderweg, misschien wel een paar maanden. Dan is het huren soms duurder dan kopen, maar in elk geval ben je veel flexibeler met een eigen voertuig dan dat je met het openbaar vervoer moet. Zo kun je makkelijker je route wijzigen, naar plekjes die bijna onbegaanbaar en ben je op het gebied van kosten mogelijk nog goedkoper uit dan als je alles met het openbaar vervoer moet doen.